Nauta Header Fotografie Cursus page

Privéles Cursus Fotografie Amersfoort 

In je eigen tempo de techniek van de camera leren kennen.

In de privéles van steeds een uur leer je  betere foto's te maken en de techniek van de camera onder de knie te krijgen. Dit kan zowel op basis als gevorderd niveau. Je krijgt specifieke opdrachten die passen bij de mogelijkheden van de camera of de kennis die je  wilt opdoen. Je oefent veel tijdens de les op verschillende locaties, bv de binnenstad van Amersfoort. Je kunt ook lessen nemen met een specialisatie bijvoorbeeld zelfportret of reportage. Omdat je niet in een groep leert maar individueel maak je snel progressie. 
Elke les duurt een uur, elke week. Of naar wens elke 2 weken. Tijden zijn in overleg. Lesgeld per uur  € 45.
Waar : Charlotte de Bourbonlaan 18L te Amersfoort. Gratis parkeerruimte. Voor verdere informatie of aanmelden : 033-4450055/0641821778 of 

 Druppel sluitertijd opdracht cursus fotografie basis kunst licht

Een korte sluitertijd om de beweging van de druppel vast te leggen. Foto  Carola Lensink

Voor wie ?

Als je een fototoestel aanschaft dan is het vaak een hele toer om zelf de gebruiksaanwijzing door te nemen en er achter te komen wat een camera kan of niet kan. Meestal gebruik je de automaatfunctie, dat wil zeggen dat je niets instelt, maar de camera alles zelf laat bepalen. Eigenlijk is dat jammer, vooral als je een digitale spiegelreflexcamera hebt. De lessen zijn bedoelt voor degenen die handmatig (dat wil zeggen met de functie M ) de camera kunnen en willen bedienen om diafragma en sluitertijd in te stellen, en nieuwsgierig zijn naar de verschillende creatieve mogelijkheden van de camera.

Als je eenmaal goed de basistechnieken onder de knie hebt, dan maak je een keuze. Wil ik verder gaan en een eigen stijl ontwikkelen ? Wil ik een onderwerp uitdiepen ? De opdrachten zijn dan nog meer toegespitst op wat je als fotograaf wilt leren, welke ambitie je hebt, welk traject je wil ondernemen. Mijn rol is dan meer en meer de rol van een privécoach waarbij mijn ervaring en kennis als fotograaf en kunstenaar je zal ondersteunen in dit traject.

De basistechnieken. Wat leer je ?

Algemene werking van een camera.
Hoe meet ik het licht ?
De verschillende lichtmeetfunctie’s van de camera, bv spotmeting.
Hoe en wanneer stel ik het diafragma in ?
Hoe en wanneer stel ik de sluitertijd in ?
Hoe en wanneer gebruik ik de gevoeligheid ISO van een camera ?
Wat voor informatie staat er op de lens (of objectief)
Hoe kan ik de programmafunctie’s of scenes nuttig gebruiken ?
Hoe gebruik ik de flitsfunctie’s ?
Wat is een goede compositie ?
Kleurgebruik en de witbalans.
De autofocus en andere scherpstelfunctie’s van de camera.
Lijnen, structuur, kleur en andere vormgevingselementen van een compositie.
Fotograferen in slechte of moeilijke lichtomstandigheden bv tegenlicht.
Belichtingscorrectie’s toepassen.
Voor de inhoud van lessen gevorderd en specialisatie : of 033-4450055/0641821778

Hoe zitten de lessen in elkaar ?

In elke privéles wordt een onderwerp en een opdracht uitgelegd, daarna ga je ter plekke oefenen, waarna je de opdracht thuis maakt als huiswerk. De opdracht wordt elke keer in de daarna volgende les besproken, zodat je erachter komt wat er goed of minder goed is aan de foto of hoe het nog beter kan. Het kijken en bespreken van de foto's is essentieel, omdat je daardoor ook leert een foto te “lezen”, te analyseren. Immers, hoe een fotograaf kijkt bepaalt ook de kwaliteit van een foto. Tijdens de lessen is er tijd voor eigen inbreng, b.v. het bekijken van je vakantiefoto's, of het bespreken van een opvallende nieuwsfoto uit de krant.

Wie is Cornelia Nauta ?

Als docent fotografie ben ik verbonden aan IDEA in  Soest, Cultuurkust in Harderwijk en Kunstcollage in Hoevelaken. De lesactiviteiten en workshops die ik aan deze instellingen geef zijn op verschillende niveaus en met verschillende leeftijdsgroepen, bv kinderen, jong volwassenen en ouderen. Mijn specialisatie is geënsceneerde fotografie en zelfportret.

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.