Nauta Header Fotografie Cursus page

Soestduinen fotografie manueel techniek workshop natuur camera wandeling

Zondag 13 juni 2021 13.00 uur organiseer ik een workshop fotografie in Soestduinen.

Tijdens de wandeling in het landschap van Soestduinen oefenen we de manuele technieken van de camera.

Vaak hoor ik van cursisten die een basiscursus hebben gedaan, ik heb heel veel van je geleerd, maar al snel zakte het weg. Hoe komt het dan ? De spiegelreflex is te zwaar om mee te nemen en daardoor fotografeer ik weer met mijn telefoon. Als ik gauw een foto wil maken, dan gebruik toch de automatische functie. Ik vind het lastig te bedenken welke instellingen ik moet gebruiken voor een creatief effect, ik zou wat meer praktijkervaring moeten hebben. 

Daarom organiseer ik zondagg 13 juni 13.00 uur een workshop fotografie in Soestduinen. We verzamelen bij wegrestaurant De Korte Duinen Birkstraat 108 te Soest. De workshop duurt twee uur. 

Lesgeld 10 € ter plekke te voldoen. Heb je interesse, stuur me dan een persoonlijk bericht of mail :

Het mooie landschap tussen de Birkstraat en de Korte Duinen in Soest. Tijdens de wandeling oefenen we de manuele technieken van de camera. Bijvoorbeeld welke ISO moet je instellen ? Hoe ga je scherpstellen ? Welke sluitertijd ga je gebruiken als je een vliegende vogel fotografeert ? Hoe maak je een foto met tegenlicht ? Wat is een mooie compositie ?

Voor een mooie compositie kijk je eerst naar waar je de horizon wilt plaatsen. Hoog of laag ? Zie je mooie wolken dan zou je kunnen overwegen een lage horizon te kiezen. Is dat niet geval dan is een hoge horizon een betere keuze omdat je dan meer aandacht geeft aan het landschap.

Overweeg ook eens om een verticale foto te maken in plaats van een horizontale foto. Een foto kun je later ook bijsnijden tot een vierkante foto. 

Het zand van het landschap in Soestduinen reflecteert veel licht. De kans is groot dat daardoor de lichtmeting niet correct is. Je zult daarom belichtingscorrecties moeten toepassen.

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.