Nauta Header Fotografie Cursus page

Privéles Basiscursus Fotografie Amersfoort

0
Vogel-rood-uitsnede
Categorie
Fotografie Cursus
Datum
zaterdag 1 april 2023 00:00 - 16:00
Locatie
Charlotte de Bourbonlaan 18-D, 3818 DJ Amersfoort
Telefoon
E-mail

 

Privéles het hele jaar door op afspraak

Geen zin om de gebruiksaanwijzing van je camera door te worstelen ? Of is de gebruiksaanwijzing te moeilijk en ben je iemand die leert door te doen ? In de lessen van een uur leer je betere foto's maken en krijg je de techniek van de camera onder de knie. Je oefent in de les, zodat je de opdrachten thuis kunt maken.In een privéles kun je vragen wat je maar wilt en krijg je uitleg zoveel als je wilt. Omdat je niet in een groep werkt maar individueel maak je in korte tijd mooie foto's.

Elke les duurt een uur. Tijden zijn in overleg.

Kosten per les € 45

Waar : Charlotte de Bourbonlaan 18L te Amersfoort. Voor verdere informatie of aanmelden : 033-4450055/0641821778 of 

 Basiscursus fotografie

Voor wie ?

Als je een fototoestel aanschaft dan is het vaak een hele toer om zelf de gebruiksaanwijzing door te nemen en er achter te komen wat een camera kan of niet kan. Meestal gebruik je de automaatfunctie, dat wil zeggen dat je niets instelt, maar de camera alles zelf laat bepalen. Eigenlijk is dat jammer, vooral als je een digitale spiegelreflexcamera hebt. De lessen zijn bedoelt voor degenen die handmatig (dat wil zeggen met de functie M ) de camera kunnen en willen bedienen om diafragma en sluitertijd in te stellen, en nieuwsgierig zijn naar de verschillende creatieve mogelijkheden van de camera.

Als je eenmaal goed de basistechnieken onder de knie hebt, dan maak je een keuze. Wil ik verder gaan en een eigen stijl ontwikkelen ? Wil ik een onderwerp uitdiepen ? De opdrachten zijn dan nog meer toegespitst op wat je als fotograaf wilt leren, welke ambitie je hebt, welk traject je wil ondernemen. Mijn rol is dan meer en meer de rol van een privécoach waarbij mijn ervaring en kennis als fotograaf en kunstenaar je zal ondersteunen in dit traject.

Hoe zitten de lessen in elkaar ?

In elke les wordt een onderwerp en een opdracht uitgelegd, daarna ga je ter plekke oefenen, waarna je de opdracht thuis maakt als huiswerk. De opdracht wordt elke keer in de daarna volgende les besproken, zodat je erachter komt wat er goed of minder goed is aan de foto of hoe het nog beter kan. Het kijken en bespreken van de foto's is essentieel, omdat je daardoor ook leert een foto te “lezen”, te analyseren. Immers, hoe een fotograaf kijkt bepaalt ook de kwaliteit van een foto. Tijdens de lessen is er tijd voor eigen inbreng, b.v. het bekijken van je vakantiefoto's, of het bespreken van een opvallende nieuwsfoto uit de krant.

Wie is Cornelia Nauta ?

Als docent fotografie ben ik verbonden aan Kunstenhuis IDEA in Soest, Cultuurkust in Harderwijk en Kunstencentrum Collage in Hoevelaken  De lesactiviteiten en workshops die ik aan deze instellingen geef zijn op verschillende niveaus en met verschillende leeftijdsgroepen, bv kinderen, jong volwassenen en ouderen. Mijn specialisatie is geënsceneerde fotografie en zelfportret.

Schrijf u in voor deze cursus en ik neem contact met u op voor het maken van verdere afspraken.

 

 
 

Alle datums

  • Van donderdag 1 oktober 2020 00:00 tot woensdag 12 juni 2024 16:00
    maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag & zaterdag

Powered by iCagenda

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.