Nauta Header Fotografie Cursus page

Fotoreis naar Parijs

0
Vogel-rood-uitsnede
Categorie
Fotografie Cursus
Datum
maandag 28 oktober 2024 10:00 - 13:00
Locatie
Parijs
Telefoon
E-mail

 

Parijs is een stad waar je prachtige foto's kunt maken. Toch leuk om dat te doen met een ervaren fotografiedocente die zelf gewoond heeft in Parijs ?Je leert de techniek van de camera kennen en ondertussen ontdek je onbekend Parijs.

 

Parijs fotografie excursie tips camera fotoreis seine

De beroemde boekenstalletjes langs de Seine in Parijs waar je prachtige boeken kunt vinden. 

In de jaren 90 verbleef ik vijf jaar in Parijs. In deze tijd heb ik de vele gezichten van de stad mogen ontdekken.Nog steeds wandel ik graag met mijn camera in de aanslag langs historische gebouwen en verrassende vergezichten. Je kunt me zien struinen over een marktje, of langs de oevers van de Seine bij ochtendgloren, voor het maken van een geënsceneerde foto. Ook vind ik het interessant om in Parijs locaties te bezoeken die te maken hebben met de Franse revolutie, een turbulente periode in de Franse geschiedenis. Ik wil graag mijn kennis van fotografie en Parijs delen door middel van deze fotoreis naar Parijs.

Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november 2024 organiseer ik vier excursies in de minder toeristische delen van de lichtstad. We verzamelen de dag van de excursie om 10.00 uur in een café nabij de uitgang van een metrostation. Donderdag 31 oktober maken we foto's tijdens de schemering, dan verzamelen we om 17.00 uur. Om inspiratie op te doen kijken we naar de foto’s van bijvoorbeeld Willy Ronis of Brassaï. Ik gids je langs talloze fotogenieke locaties waar ik een korte uitleg geef over welke camera-instellingen je zou kunnen gebruiken. Mocht het weer te slecht zijn om te fotograferen dan maken we een fotowandeling in de overdekte passages van Parijs, bv de Passage des Panoramas, de oudste overdekte winkelgalerij van Parijs, geopend in 1799.

Natuurlijk geef ik ook tips. Waar kun je lekker eten ? Hoe verplaats je je het gemakkelijkste van A naar B ? Waar zit dat leuke barretje waar een glas Côte du Rhone een paar euro kost ? Welke kerk moet je echt van binnen gezien hebben ? Waar is de leukste vlooienmarkt van Parijs ? Wat te doen als het regent ? Wat is de mooiste brasserie om je oesters te eten ? Wie weet, misschien neem ik een Parisienne of Parisien mee voor een mondje Frans. 

Iedereen kan deelnemen, wat voor camera je ook hebt. Voor de schemer en nacht excursie is het handig om een statief te hebben, maar een ministatiefje voldoet ook. Vervoer naar en verblijf in Parijs is voor eigen rekening. Een maand van te voren houd ik een bijeenkomst in mijn atelier om kennis te maken met een hapje en een drankje. Na de fotoreis prikken we een datum om een selectie van de gemaakte foto's te bekijken. 

Lesgeld 225 € .

 

Programma :

zondag 13 oktober 2024         13.00 uur         kennismakingbijeenkomst in mijn atelier  Charlotte De Bourbonlaan 18L Amersfoort

maandag 28 oktober 2024      10.00 uur         Charonne / La campagne à Paris

dinsdag  29 oktober 2024       10.00 uur         Belleville / Ménilmontant

donderdag 31 oktober 2024   17.00 uur         Île St Louis ( schemer en nachtfotografie)

vrijdag 1 november 2024        10.00 uur         Batignolles/ Épinettes 

 

 

Mary Whiteborough schreef :

"Veelzijdig kunstenares Cornelia Nauta geeft fotocursussen op locatie en in haar atelier. Ook in Parijs neemt ze je mee naar interessante en verborgen plekjes in de stad waarover ze graag wetenswaardigheden deelt en tegelijktijd goede fototips geeft.? Wij waren met haar zeer in onze nopjes !"

An Stelt schreef :

"Ik heb dezelfde ervaring: als je de mogelijkheid hebt: ga volgend jaar met haar mee Parijs verkennen; bijzondere ervaring."

 

 

Heb je interesse ? Stuur dan een mailtje.  of 033-4450055/0641821778

 Zie ook INTERVIEW met Cornelia.

Paris Parijs zonsondergang cursus fotografie reis

 Romantisch Parijs, de Seine bij het vallen van de nacht.

 

In sommige delen van Parijs waan je je op het platteland.

 

park buiten fotograferen Parijs techniek reis Bagatelle Marie Antoinette

Parc de Bagatelle in het 16e arondissement. 

 

Parijs bistro brasserie interieur fotografie cafe reis

Een mooi authentiek café in Parijs. De eigenaar stond met veel bekende mensen op de foto die zijn café bezochten, onder andere Jacques Higelin,  oud-president Hollande, Charles Azanavour, Isabelle Adjani, Madeleine Renaud, Charles Berry, Pascal Obispo, Jean-Louis Aubert,  en andere Franse vips.

 

Cité des fleurs

 

 Île St Louis

Zie ook INTERVIEW met Cornelia.

 

 
 

Alle datums

  • Van maandag 28 oktober 2024 10:00 tot vrijdag 1 november 2024 13:00
    maandag, dinsdag, donderdag & vrijdag

Powered by iCagenda

Deze website gebruikt cookies, maar dan alleen voor Google analytics. Er worden geen persoonlijke gegevens bewaard.